تبعات توقف تولید قطعه‌سازان دامن‌گیر کل صنعت خودرو می‌شود

ساخت وبلاگ
اتوپارت پرس: مدیر گروه برق و الکترونیک گروه قطعه‌سازی عظام در آخرین نشست خبری مدیران این شرکت با خبرنگاران که در غرفه این شرکت در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات برگزار شد، اعلام کرد: «تقصیر اصلی تجاری نشدن خودروها، قطعه‌سازان نیستند.»

به گزارش «اتوپارت پرس» غلامرضا مرتضوی با بیان اینکه امروز جنگ واقعی، جنگ اقتصادی است، گفت: «در چنین شرایطی باید راهکارهای نظارتی، اجرایی و قانونی تازه‌ای براساس جنگ اقتصادی ایجاد شود تا تولید ادامه پیدا کند. چراکه صنعت خودرو کشور ما مانند آنچه در کشورهای خودروساز دیگر رایج است، امکان تامین قطعات از شرکت‌های اصلی را ندارد. بر این اساس ناگزیر از به کار بردن روش‌های غیرمعمول و غیرمتداول خواهیم بود.»
وی با اشاره به اینکه بالغ بر پنج هزار نفر در گروه قطعات خودرو عظام به طور مستقیم بیمه شده‌اند، اظهار کرد: «همچنین نزدیک به 30هزار نفر به صورت پیمانکار با این گروه همکاری داشته و ارائه خدمت می‌کنند. بر این اساس گروه عظام برای حدود 35هزار نفر اشتغال‌زایی کرده است.»
مرتضوی با اشاره به اینکه گروه عظام امروز تنها با 50درصد ظرفیت تولید را ادامه می‌دهد، افزود: «یکی از دلایل این مساله، مشکل تامین مواد اولیه است. با وجود اینکه بخش قابل توجهی از مواد را از داخل کشور تامین می‌کنیم، اما بخشی از مواد نیز وارداتی است و تامین آن به امری دشوار تبدیل شده است.»
به گفته وی، برای تسهیل واردات، نیاز به راهکارهای قانونی و اجرایی تازه است. در غیر اینصورت بی تردید فعالیت خطوط تولید به طور کامل متوقف خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه تولیدات و محصولات گروه عظام در صنعت خودرو بسیار استراتژیک است، عواقب توقف تولید، دامنگیر صنعت خودرو کشور نیز می‌شود.
مدیرعامل شرکت سازه‌ پویش با اشاره به سرمایه‌گذاری بیش از 1500میلیارد تومانی برای ایجاد خط تولید کویل جرقه‌زن موتور در بوشهر، تاکید کرد: «این خط تا پایان سال 1397 بهره‌برداری می‌شود. ضمن اینکه در زمینه تولید سیستم‌های مالتی‌پلکس هم سرمایه‌گذاری‌هایی صورت گرفته که این خط نیز به زوده به بهره‌برداری می‌رسد. در واقع هدف از این سرمایه‌گذاری‌ها، کاهش و یا از بین بردن وابستگی بالا به خارج برای تامین این قطعات بوده است.»
 بومی‌سازی قطعات در شرکت‌های زیرمجموعه عظام
معاون فروش و بازاریابی گروه برق و الکترونیک گروه قطعات خودرو عظام نیز در بخشی از این نشست خبری، با بیان اینکه مجموعه قطعه‌سازی عظام از 12 شرکت زیرمجموعه تشکیل شده است، گفت: «هرکدام از شرکت‌ها کاملا تخصصی به تولید قطعات مختلف خودرو می‌پردازند. با توجه به اینکه همه این شرکت‌ها در حوزه ارتقای دانش فعالیت جدی داشته‌اند، موفق به بومی‌سازی بخش قابل توجهی از قطعات در کشور شده‌اند و به این ترتیب توانسته‌اند صنعت خودرو را تحت تاثیر خود قرار بدهند.»
عباس حاتمی با اشاره به موانع و چالش‌های ناشی از تحریم‌های بین‌المللی در صنعت، اظهار کرد: «این مشکلات تاثیر قابل توجهی بر عملکرد و فعالیت صنعت داشته است. اما در عین حال در داخل کشور نیز مشکلات زیادی به وجود آمده که روند توسعه و تولید را تحت‌الشعاع خود قرار داده است.»
به گفته وی، این عامل باعث شده است گروه قطعات خودرو عظام نتواند از تمام ظرفیت تولید خود به طور کامل استفاده کند.
 ضرورت حمایت‌های دولتی و بانکی از بخش خصوصی
مدیرعامل گروه قطعات خودرو عظام در پایان این نشست مشترک با اشاره به روی دیگر سکه فعالیت گروه عظام در کشور، گفت: «17 میلیون خودرو سواری در خیابان‌های کشور تردد می‌کند که ما وظیفه تامین قطعات خط تولید و خدمات پس از فروش این تعداد خودرو را بر عهده داریم.»
محسن کرباسچی با اشاره به اینکه گروه قطعات خودرو عظام بزرگترین شرکت خصوصی تولیدکننده قطعات و از متحدان استراتژیک دو خودروساز کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: «در این راستا تامین بازار مصرف خودروهای سواری سراسر کشور نیز از جمله فعالیت‌های مهم این شرکت است.»
وی با بیان اینکه گروه عظام تلاش می‌کند این قطعات مستقیم و بدون واسطه به دست مصرف‌کننده برسد، تاکید کرد: «بر این مبنا شبکه بزرگی شامل 200 نمایندگی در سراسر کشور ایجاد شده است تا محصولات مستقیم از شرکت‌ها دریافت شده و بدون واسطه به دست خرده‌فروشان، مکانیک‌ها و مصرف‌کنندگان برسد.»
کرباسچی خاطرنشان کرد: «این شکل فعالیت باعث شده است بعد از ایساکو بزرگترین تولیدکننده و عرضه‌کننده قطعات خودرو در کشور باشیم و 30درصد بازار را در اختیار بگیریم.»
وی با اشاره به قطعات تقلبی در بازار و فروش آنها در بسته‌بندی برندهای معتبر، افزود: «برای مقابله با این مساله سال گذشته تعداد زیادی از افراد متقلب شناسایی شدند و فعالیت آنها متوقف شد.»
محسن کرباسچی با اشاره به ضرورت وجود حمایت و کمک دولت و بانک‌ها برای تداوم بقای بخش خصوصی، تاکید کرد: «بهترین کمک دولت در شرایط فعلی این است که مواد اولیه‌ای مورد نیاز تولید قطعه‌سازان با قیمت بسیار مناسب به دست آنها برسد. در مقابل قطعه‌سازان نیز متعهد می‌شوند قطعات را با قیمت تمام شده تعدیل شده به فروش برسانند.» vbiran انجمن ها...
ما را در سایت vbiran انجمن ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان vbiran بازدید : 249 تاريخ : جمعه 25 آبان 1397 ساعت: 6:55