لوازم یدکی ساخت وطن در بسته‌بندی خارجی ، قطعه غیراصل را به فروشنده پس بدهید

ساخت وبلاگ
اتوپارت پرس: جهش ناگهانی دلار و توقف واردات، باعث شد تا قطعات یدکی, خودرو گران و کمیاب شود. قطعه,‌هایی که اغلب از کشورهای چین و ترکیه وارد بازار ایران می‌شدند وبه دست مشتری می‌رسیدند. از طرف دیگر با توجه به کمبود و افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی، حجم تولید و توزیع قطعه‌سازان داخلی هم کاهش یافته است. در چنین شرایطی بعضی از برندهای داخلی و خارجی, امتحان پس داده که پر مخاطب و مشتری هستند، در بازار قطعات یدکی خودرو تا چند برابر قیمت سابق خرید و فروش می شوند.

جدا از بحث افزایش چند برابری قیمت‌ها، تفاوت قیمت مغازه‌ها درمورد یک کالا و برند خاص، مردم را گیج و سردرگم کرده است. با گشت و گذار ی در بازار دلیل تفاوت قیمت در مورد یک قطعه و برند خاص را رصد و برسی کردیم و به جواب و نتیجه جالبی رسیدیم.
 خارجی ها تقلبی
اگردر این روزها سر و کارتان به یکی از بازارهای اصلی فروش قطعات‌یدکی خودرو افتاده باشد، احتمالا با این مشکل مواجه شده‌اید که برای یک قطعه و برند خارجی، قیمت‌های متفاوتی وجود دارد. وقتی به فروشنده, معترض می‌شوید که قیمت پایین‌تری سراغ دارید، فورا در جواب شما می‌گوید «حتما جنس‌اش فیک بوده و برای ما اصل است.» این موضوع را از چند فروشنده پیگیر شدیم تا ته و توی ماجرا را در بیاوریم که چطور ممکن است جنس خارجی و وارداتی فیک بوده و تولید داخل باشد. یکی از فروشندگان به خبرنگار «اتوپارت پرس» می گوید: «با ممنوع شدن واردات قطعات خارجی، بعضی از قطعه‌سازان داخلی محصولات خود را در بسته‌بندی‌های جدید روانه بازار می‌کنند و به عنوان جنس خارجی و وارداتی می فروشند. این ترفندی است که در سایر حوزه‌ها و محصولات دیگر هم وجود دارد. دلیل این موضوع هم گران‌تر بودن و سود بیشتری است که از این راه نصیب‌شان می‌شود. به هرحال قطعه خارجی چون سر و کارش با دلار است و در بازار هم کم شده، گران‌تر است و همیشه هم مشتری دارد.»
اختلاف قیمت برندهای خارجی در مغازه‌ها گاهی از 100 هزار تومان هم بیشتر می‌شود. جواب تمام آنهایی که گران‌تر می‌فروشند هم این است که «ارزان فروش‌ها، قطعه ساخت, داخل را به اسم خارجی با قیمتی کمتر از نرخ بازارعرضه می‌کنند، اما جنس آنها اصل است و از قبل در انبار مانده است.» درباره صداقت این فروشندگان و صحت و سقم گفته‌هایشان درباره اصل و فیک بودن قطعه‌ای که گاهی تا چند صد هزار تومان گران‌تر دست مشتری می‌دهند، نمی‌توان به درستی قضاوت کرد. اما آنچه که مسلم است و در این گزارش روشن شد، برخی قطعه‌سازان ایرانی محصولات را در بسته‌بندی محصولات خارجی به ویژه چینی به بازار عرضه می‌کنند و دست مردم می‌دهند. این موضوعی است که در بازار خودرو تقریبا هیچ کس آن را تکذیب و رد نمی‌کند.
 یک راه حل نسبتا ساده
یکی ازکسبه بازار راه حلی پیش پای ما گذاشته و می‌گوید: «برای اغلب مردم خیلی سخت است که قطعات خودرو تقلبی را تشخیص دهند. به ویژه اینکه آنها دربسته‌بندی‌های خارجی و حتی با هولوگرام فروخته می‌شود. این موضوع ریزه‌کاری‌های خاص خود را دارد که فقط فروشندگان و مکانیک‌های خبره از آن سر در می‌آورند.» او توصیه می‌کند اگر کسی می‌خواهد یک برند یا قطعه خارجی که گران قیمت است را به عنوان جنس با کیفیت و اصل خریداری کند، بهتر است با فروشنده شرط بگذارد که اگر مکانیک اصل و با کیفیت بودن قطعه را تایید نکرد و برخلاف گفته آنها جنس تقلبی و فیک بود، آن را پس داده و پولش را تمام و کمال پس بگیرد. در چنین شرایطی معمولا اگر فروشنده به اصل بودن جنس خودش اطمینان داشته باشد این شرط را می‌پذیرد. اما اگر غیر از این باشد از پذیرفتن چنین شرطی سر باز می‌زند. این می تواند راه حل مناسبی برای افراد مبتدی باشد. این کار را در چند فروشگاه امتحان کردیم. بعضی از آنها پذیرفتند به شرطی که بسته‌بندی و آک بودن کالا خراب نشود و فقط تا چند ساعت پس از فروش آن را پس بگیرند. بعضی هم چنین شرطی را قبول نمی کردند و تاکید داشتند وقتی جنسی فروخته شد و از مغازه بیرون رفت، تحت هیچ شرایطی آن را پس نمی‌گیرند. vbiran انجمن ها...
ما را در سایت vbiran انجمن ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان vbiran بازدید : 253 تاريخ : جمعه 23 آذر 1397 ساعت: 5:04