رسیدن بحران به صنعت تولید دوچرخه‌های برقی// قیمت دوچرخه برقی از 2میلیون به 12میلیون

ساخت وبلاگ
اتوپارت پرس: چند سالی می‌شود که پای دوچرخه‌ برقی به ایران باز شده و کم‌کم داشت جای پایش را در خیابان‌ها محکم می‌کرد که به دست‌انداز افتاد.


طی چند ماه اخیر با شروع تحریم‌ها به ویژه تحریم‌های شدیدی که علیه صنعت خودرو وضع شده، مانند قطعه‌سازان، بازار تولیدکنندگان و فروشندگان دوچرخه‌های برقی هم کساد شده است. کاهش فروش و پایین آمدن تیراژ و البته چند برابر شدن قیمت‌ها با افزایش نرخ ارز، فعلا دوچرخه‌های برقی را از رونق انداخته است.
 
ممنوعیت واردات قطعات دوچرخه
دوچرخه‌های برقی می‌توانند بسیاری از مشکلات کلان شهرهای  پرعیب وایرادی مانند تهران را رفع و رجوع کنند. کم شدن ترافیک، کاهش مصرف بنزین و آلودگی کمتر هوا از جمله پیامدهای استفاده از موتورها و دوچرخه‌های برقی است.
با این وجود، مدیرعامل یکی از شرکت‌های تولیدکننده دوچرخه‌های برقی در گفت‌وگو با خبرنگار «اتوپارت پرس» از شرایط بد و مشکلات فراوان این صنعت می‌گوید: «دولت نه تنها کمکی به توسعه و همه‌گیر شدن دوچرخه  و موتورهای برقی نمی‌کند که برعکس باید بگویم عزم خود را جزم کرده تا این صنعت را زمین بزند. برای همین فقط چوب لای چرخ ما و دیگر فعالان این بخش می‌گذارند.»
علی دانشمند به یک نمونه از مشکلات در این زمینه اشاره کرد و گفت: « یک مشکل اصلی ما ممنوع شدن ورود قطعات دوچرخه و موتورهای برقی است. گفتند در گروه‌بندی کالاهای وارداتی، قطعات دوچرخه‌های برقی در گروه خودرو قرار می‌گیرد و در نتیجه واردات آن ممنوع است. به این ترتیب قطعاتی که وارد کرده بودیم  9ماه در گمرک خوابید و از بین رفت.»
 
قیمت از 2میلیون' target='_blank' href='/'>میلیون به 12میلیون رسید
دانشمند می‌گوید یکی دیگر از مشکلات و موانع در راه توسعه و گسترس دوچرخه‌های برقی نبود زیرساخت‌ها و گران شدن محصول تمام شده با توجه به قیمت دلار است: «متاسفانه در تهران که پایتخت کشور است هم زیرساخت مناسبی برای دوچرخه‌سواری وجود ندارد. شهردار تهران به شکل نمادین سه‌شنبه‌ها با دوچرخه سر کار می‌رود اما این چیزها کافی نیست. باید امکانات و زیرساخت‌ها را گسترش داد.»
او با توضیح اینکه نیاز به فرهنگ‌سازی داریم، می‌گوید: «هنوز مردم ما وقتی کسی را می بینند که با دوچرخه این طرف و آن طرف می‌رود به چشم یک آدم فقیر به او نگاه می‌کنند که توان خرید ماشین و موتور ندارد. باید برای تغییر نگرش مردم فرهنگ‌‍سازی کرد. از اینها گذشته با توجه به قیمت دلار هزینه خرید یک دوچرخه برقی چند برابر قبل شده است. تا قبل از افزایش ناگهانی قیمت دلار دوچرخه‌های برقی بین دو تا سه میلیون تومان قیمت داشتند اما متوسط قیمت آنها امروز بین 12 تا 13 میلیون تومان است که کمتر کسی توان خرید آن را دارد و اصلا حاضراست برای خرید دوچرخه این همه هزینه کند.»
 
راه‌اندازی خط تولید توجیه ندارد مونتاژ می‌کنیم
دوچرخه‌های برقی در کارخانه‌های داخلی مونتاژ می‌شوند و فقط حدود پنج درصد آنها تولید داخل هستند و سایر قطعات و لوازم از کشور چین می‌آیند. این در شرایطی است که کارخانه‌های داخلی توانایی و ظرفیت ساخت 60درصد از قطعات این وسیله حمل و نقل سالم را دارند، اما علی دانشمند می‌گوید تولید قطعات در داخل به صرفه نیست: «تقریبا تمام قسمت‌های مربوط به بدنه دوچرخه را می‌توانیم در داخل تولید کنیم اما اگر خط تولید بدنه را راه بیاندازیم باید حداقل برای  تیراژ 500 دستگاه باشد. این در شرایطی است که فروش روزانه ما به طور متوسط 100 تا 200 دوچرخه است. یعنی باید یک روز تولید کنیم و 5 روز خط را تعطیل کنیم که این موضوع توجیه اقتصادی ندارد و واردات به صرفه‌تر است.»
به گفته وی، با تیراژ 100 تا 200 دستگاه، راه انداختن خط تولید صرف ندارد. کارخانه ما حدود 700 نفر نیروی کار داشت که مجبور شدیم حدود 350 نفر را تعدیل کنیم. آینده کارخانه‌های سازنده موتور و دوچرخه‌های برقی مانند خودروسازان و قطعه‌سازان تیره و تار است. اما نه تنها حمایت و کمکی نداریم که تحت فشار هستیم و به ما لطمه هم می‌زنند.» vbiran انجمن ها...
ما را در سایت vbiran انجمن ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان vbiran بازدید : 247 تاريخ : سه شنبه 25 دی 1397 ساعت: 7:59