سونی از ساختار جدید پیکسل ها برای سنسور های دوربین موبایل رونمایی کرد

ساخت وبلاگ

ساختار جدیدی که شرکت سونی تصمیم گرفته است تا از آن برای تهیه و تولید سنسور های دوربین موبایل استفاده کند یک چیپ 2 در 2 است که به اصطلاح به آن او سی ال (OCL) گفته می شود. یک تکنولوژی جدید که به این شرکت این اجازه را می دهد تا سنسور هایی با توانایی های فوق العاده مانند فوکوس فوق سریع، رزولوشن تصویری بالا، دقت بالا و همچنین عکاسی در دامنه رنگی بالا (HDR) تولید کند.

سونی از ساختار جدید <strong>پیکسل</strong> ها برای سنسور های دوربین موبایل <strong>رونمایی</strong> کرد

در تکنولوژی های عادی که پیش از این از آنها استفاده می شد، به دلیل مدل ساخت این سنسور ها تصاویر ثبت شده در نوع فوکوس کردن دچار مشکل شده و به اصطلاح واریانس می شد، چرا که این ساختار بر روی لنز هایی با چهار پیکسل ایجاد شده بود و مشکل بزرگی هم به حساب می آمد. هر چند، شرکت سونی موفق شده است تا با ساخت محصولی کاملا موفق که برای عملکرد بسیار قدرتمند و کیفیت بسیار بالا بهینه و تهیه شده است، این مشکل را از بین ببرد و تکنولوژی جدیدی را در این زمینه به کاربران معرفی کند.

ساختار پیکسلی

یک لنز کانون ساز که او سی ال نام دارد بر روی تمامی پیکسل های تصویری قرار گرفته در صورتی که در لنز های معمولی این لنز بر روی تک تک پیکسل ها سوار می شد. هر چند، چهار پیکسل مجاور با رنگ های همسان هم اکنون توسط یک او سی ال 2×2 پوشش داده می شود که در تصویر این تفاوت را مشاهده می کنید:

سونی از ساختار جدید پیکسل ها برای سنسور های دوربین موبایل رونمایی کرد

در نتیجه، از این ساختار می توان دو مزیت بزرگ را انتظار داشت:

1- تشخیص فاز می تواند در تمامی پیکسل ها انجام شود

از آنجایی که در مدل های عادی برای متد تشخیص و تفاوت فاز از پیکسل هایی استفاده می شد که کارایی خاصی نداشتند و این باعث می شد که تنها مقدار کمی از پیکسل ها در این روش قابل تشخیص باشند. اما در فناوری او سی ال 2×2 می توان از تشخیص فاز برای تمامی پیکسل ها استفاده کرد و نتیجه آن مساوی است با فوکوس سریع حتی بر روی اشیاء کوچک آن هم با دقت بسیار بالا.

2- افزایش کارایی تشخیص فاز و افزایش دقت فوکوس

برای دست پیدا کردن به قدرت فوکوس بالا در شرایط نوری نامناسب، اطلاعات بدست آمده از چندین فاز مختلف که قبلا تشخیص داده شده اند باید با یکدیگر جمع شده و بدین صورت نویز موجود در تصاویر را کاهش دهند. همانطور که در بالا به آن اشاره شد، چیپ او سی ال 2×2 می تواند تفاوت فاز را در تمامی پیکسل ها تشخیص دهد و همین مورد باعث می شود که اطلاعات بیشتری از فضا در اختیار سنسور قرار گرفته و کارایی و ثبات فوکوس خودکار افزایش پیدا کند.

کارایی فوکوس ارتباطی با شکل یا الگوی سوژه ندارد

از آنجایی که در مدل های معمولی متد تشخیص تفاوت فاز ها تنها می تواند برای جدا سازی از ساختار عرضی استفاده کند، در تشخیص اشکالی که الگوی آنها به صورت افقی تغییر می کند نمی تواند به خوبی عمل کند و معمولا گوشه های اشکال موجود در تصویر به صورت نامناسبی ثبت می شوند.

اما از آنجایی که در چیپ او سی ال 2×2 این قابلیت اضافه شده است که می تواند اشیاء را در دو حالت افقی و عمودی تشخیص دهد، می توان با اطمینان گفت که فوکوس خودکار با سرعت بسیار بالایی انجام شده و این کار برای هر نوع موقعیت و فازی کارآمد خواهد بود.

تصاویر زیر این مرحله از تشخیص افقی فاز را به شما نمایش می دهد:

آرایه فیلتر رنگی با ساختار Quad Bayer

با بکار گیری آرایه رنگی با ساختار Quad Bayer که چهار پیکسل با رنگ های مشابه را در کنار یکدیگر قرار می دهد، هر دو نیاز اساسی دوربین گوشی برای ثبت تصاویر با کیفیت و با دقت بالا برطرف می شود و همچنین امکان عکاسی با استفاده از قابلیت گستره ی دینامیکی بالا (HDR) نیز وجود خواهد داشت.

رزولوشن بالا

عملکرد پردازش سیگنال منحصر به ‌فرد این روش جدید با منظم نمودن پیکسل ها در هنگام تبدیل شان، تصاویری با رزولوشن بالاتر ایجاد می‌ کند.

حساسیت بالا

تصاویر و ویدیو هایی با روشنایی بیشتر و نویز کمتر می توانند توسط این روش ثبت شوند که به لطف قرار گرفتن چهار پیکسل با رنگ مشابه در کنار یکدیگر رخ می دهد. علاوه بر این، حساسیت عکس ها در این روش افزایش یافته و به علت تکنولوژی خاص به کار رفته در چیپ او سی ال 2×2 نوری که به لنز اثابت می کند گسترده تر بوده و به وضوح قابل مقایسه با هر نوع مدل دیگری خواهد بود.

گستره ی دینامیکی بالا (HDR)

خروجی زنده و فوری اچ دی آر به واسطه امکان کنترل نور دهی و تکنولوژی پردازش سیگنال در این روش به وجود خواهد آمد.

[تعداد: 5    میانگین: 4.4/5]
vbiran انجمن ها...
ما را در سایت vbiran انجمن ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان vbiran بازدید : 252 تاريخ : شنبه 30 آذر 1398 ساعت: 6:06